Sea Trout Forum banner

Wędka switch

1 reading
3K views 29 replies 4 participants last post by  Teal Blue And Long John Silver  
#1 ·
Z niecierpliwością czekam na wypróbowanie nowego wędziska LPXe 6/7 switch, mam nadzieję, że coś złowię, zanim sezon się skończy, czy ktoś z was lubi lekkie wędziska switch? A może używał ktoś tego konkretnego? Wygląda świetnie, nie mogę się doczekać, aż znajdzie się na wodzie ??

#2 ·
Mam słabość do wędek switch. Mam 11-stopową Vision Catapult i taką samą Vision Tool. Oba działają bardzo dobrze. Dostałem 12-stopową Loop Cross S1, która uczciwie mówiąc jest naprawdę bardzo krótką wędką dwuręczną. Właśnie otrzymałem 6-ciężarową Asquith i uwielbiam ją. Nigdy nie rzucałem LPXe, ale inne LPXe, które rzucałem, były szybsze niż Sally Gunnell. Byłbym zainteresowany przeczytaniem, co o tym myślisz.

Oooooohhhh właśnie przeczytałem klasyfikację żyłki dla twojej LPXe, 19g. Myślę, że jeśli włożysz na nią 8-ciężarową Vision Vibe 85, będzie mruczeć jak rudy kot?

#3 ·
Szybciej niż Sally Gunnel ??? Rozbawiło mnie to, muszę się zgodzić, że wizualne wrażenia są niesamowite, wiedziałem, że to szybkie wędki, zwłaszcza jednoręczne, które są naprawdę szybkie, dlatego zdecydowałem się na 6/7, powinno być lekkie i szybkie z małym ruchem, idealne do noszenia z 5 i 8 stopowymi polami, nie mogę się doczekać, żeby spróbować ?

#4 ·
Nie używam już polów, ponieważ uznałem, że Airflo są szczególnie złe. Nienawidziłem zbyt dużej, masywnej pętli na końcu. Nienawidziłem sposobu, w jaki wciągają wodę między wewnętrzny rdzeń a zewnętrzną osłonę. Szczególnie nienawidziłem sposobu, w jaki nie tonęły z określoną prędkością. Z szacunkiem polecam wypróbowanie Rio trout Versileaders. 7 stóp długości i choć nie lubię produktów Rio, ich przypony są naprawdę bardzo dobre. Mają wytrzymałość na zerwanie 14 funtów. Nigdy nie zerwałem żadnego na rybie. Tylko upewnij się, że nie przekraczasz 12 funtów na przyponie ;)

#5 ·
Nie używam już polipropylenów, ponieważ uznałem, że Airflo są szczególnie złe. Nienawidziłem zbyt dużej, masywnej pętli na tylnym końcu. Nienawidziłem sposobu, w jaki wciągają wodę między rdzeniem wewnętrznym a zewnętrzną osłoną. Szczególnie nienawidziłem sposobu, w jaki nie tonęły z określoną prędkością. Z szacunkiem polecam wypróbowanie Rio trout Versileaders. 7 stóp długości i choć nie lubię produktów Rio, ich przywieszki są naprawdę bardzo dobre. Mają wytrzymałość na zerwanie 14 funtów. Nigdy nie złamałem żadnego na rybie. Tylko upewnij się, że nie przekraczasz 12 funtów na przyponie ;)
Nigdy nie miałem problemu (jak dotąd) z polipropylenami Airflo, ale na pewno spróbuję również Rio ??

#9 ·
Z niecierpliwością czekam na wypróbowanie nowego wędka LPXe 6/7 switch, mam nadzieję, że coś złowię przed końcem sezonu, czy ktoś z was lubi lekkie wędki switch? A może używał tego konkretnego? Wygląda świetnie, muszę powiedzieć, że nie mogę się doczekać, aż znajdzie się na wodzie ?? View attachment 94132 View attachment 94133 View attachment 94134 View attachment 94135
Miałem rzut testowy 6/7 Oracle w Foxons i pomyślałem, że byłoby to miłe dla małych troci w mojej okolicy. Skończyłem z 7/8Oracle, którą uważam za lekką wędkę łososiową.

Czy będziesz używał swojej 6/7 do łososia?

#10 ·
Miałem testowy rzut 6/7 Oracle w Foxons i pomyślałem, że byłoby to miłe dla małych troci w mojej okolicy. Skończyłem z 7/8 Oracle, którą uważam za lekką wędkę łososiową.

Czy będziesz używał swojej 6/7 do łososia?
Łosoś i troć, żeby być uczciwym, właśnie ochrzciłem ją tym uroczym 3-funtowcem,
Image

#15 · (Edited)
Obecnie łowię na rzece Clwyd moją wędką Oracle 7/8 switch. Brak oznak jakichkolwiek ryb, ale, jak pewnie już powiedziano, wędka switch jest idealna do łowienia na muchę sunray shadow. Z pewnością mniej męcząca niż używanie wędki DH o długości 13 lub 14 stóp.

#18 ·
Miałem to wczoraj rano na 7/8 T-Pac i cóż za śmiech to był. Uwielbiałem używać małej wędki switch po raz pierwszy na Tyne w ten weekend. Tak przyjemny sposób łowienia. Doskonała wędka, a ryba również odpłynęła z rozpryskiem, więc wszystko dobrze.
Piękna ryba kolego i muszę się zgodzić, duże nieporęczne wędki po prostu nie są dla mnie (chyba że oczywiście są absolutnie potrzebne) lekki switch to fantastyczny sport, dobra robota!!

#19 · (Edited)
Czy ktoś używał wędki Hardy Demon Switch w #7/8?
Czy ktoś próbował również Rio Chucker, wygląda na dobrą opcję do łowienia z 10' szczytami,............25' głowica z linką biegową, waga 29g dla #7.

*Linka Vibe 85 wydaje się zbyt lekka przy 17g?
* Właśnie sobie przypomniałem, że to linka SH.

#20 ·
Czy ktoś używał wędki Hardy Demon Switch w #7/8?

A takze, czy ktoś próbował Rio Chucker, wygląda na dobrą opcję do łowienia z 10' końcówkami,............25' głowica z linką biegową, waga 29g dla wagi #7.

Linka Vibe 85 wydaje się za lekka przy 17g?
Nigdy nie używałem, ale będzie to wspaniała wędka, trzymałem jedną na brzegu w zeszłym roku i muszę powiedzieć, że wyglądają oszałamiająco, będą szybkie i mocne, ale uczciwie mówiąc, prawdziwe narzędzie do wędkowania, nie używałem żadnej z tych linek, właśnie kupiłem gaelforce equalizer esss, spójrz na ich stronę internetową, jest bardzo dobra?, vibe jest również niesamowity, będzie moją linką do przynęt powierzchniowych do obracania muddlerów na 10-stopowej jednoręcznej wędce?